Demjén és környéke látnivalói

Demjén és környéke látnivalóiDemjén település Heves megyében, az Egri járásban található. Annak ellenére, hogy ezer főnél kisebb településről van szó, számos látnivaló, nevezetesség található a környéken, nem véletlen, hogy a demjéni szállások mindig tele vannak.

A legtöbben a Demjéni Termál Völgyet látogatják. A Völgyben található barlangfürdő, gyógyfürdő, strand és aquapark is. Úszómedencék, élményfürdők, wellness részleg várja a vizes kikapcsolódásra vágyókat. Igazi különlegesség a barlangfürdő, nem csak az ország, de az egész régió legnagyobb barlangfürdőjének számít.

A fürdő mellett a legtöbb nevezetességet, látnivalót a természeti csodák adják. Az egyik ilyen a közeli Barlanglakások néven elhíresült „épületek”, melyek a Bükk jellegzetes kőzetének tulajdonságait kihasználva barlangokban lettek kialakítva. Régen ezekben emberek éltek, manapság látnivalóként funkcionálnak, ahol a régi építészeti elemeket is tanulmányozni lehet.

Kirándulások népszerű célpontja a Hegyeskő-tető, amely a fürdő melletti csúcson helyezkedik el. Egy olyan kaptárkő csoportról van szó, melyeket szintén emberek készítettek korábban, emberek vésték be az üregeket, járatokat. Korábbi funkciója máig nem ismert.

Szintén a Bükk tövébe és a Bükk melletti riolittufába vájt borospincéket is érdemes meglátogatni, ha erre járunk. Több száz pince jelzi, hogy a közeli területeken nagyon jók a körülmények a borkészítéshez.