Ezüst ékszerek tisztítása otthon

Ezüst ékszerek tisztítása otthonAz ezüst ékszerek rendkívül népszerűek az emberek körében, köszönhetően divatos, figyelemfelkeltő színüknek, és nem utolsósorban az aranyénál gyakran jóval alacsonyabb áruknak. Az ezüst ékszereket azonban karban kell tartani, rendszeresen kell tisztítani, ha meg szeretnénk tartani fényüket, kinézetüket. Akkor sem kell kétségbe esni, ha már veszített színéből vagy kicsit sötétebb lett ékszerünk, a következő megoldások akkor is segítenek.

Ezüst ékszerek tisztíthatók mosóporral, forró vízben feloldva. Mindössze 1-2 pedig kell beáztatni az ékszert, tiszta vízzel leöblíteni, majd pedig megszárítani, és újra úgy fog ragyogni, mint új korában.

Mosóporhoz hasonlóan kézfertőtlenítővel is tisztítani lehet az ezüst ékszereket. Egy puha ruhára, ruhadarabra kell egy kis kézfertőtlenítőt nyomni, és azzal megdörzsölni az ékszer fekete részeit.

Egyéb otthoni tisztító is alkalmas az ezüst tisztítására, mint pl. az ablaktisztító. Ebből is csak néhány csepp kell, és ékszerünk újra ragyogni fog.

A fogkrémmel történő tisztításról legtöbben hallottak már, a fogkrém polírozó hatásának köszönhetően minden ezüst ékszer visszaállítható eredeti, csillogó állapotába.

A konyhai anyagok közül az ecet az, amely az ételkiegészítés mellett több egyéb feladatot is tökéletesen el tud látni. Egy ilyen feladat az ezüst ékszerek, étkészletek tisztítása is.