Érdekességek a rövidszőrű német vizsláról

Érdekességek a rövidszőrű német vizslárólA rövidszőrű német vizsla az egyik legnépszerűbb vadászkutya fajta, ugyanis a vadászat mindegyik részében segíteni tud, minden részfolyamatot kiválóan el tud látni. Nem csoda ez természetesen, ugyanis a rövidszőrű német vizslákat kifejezetten vadászatra szánták, az volt a cél, hogy egy sokoldalú vadászkutyát tenyésszenek ki. Az eredmény az lett, hogy a kutya a vad keresésében, szemmel tartásában, elfogásában, elhozásában is kiválóan teszi a dolgát, és szárazföldön és vízben egyaránt társat jelent a vadászat során.

A rövidszőrű német vizslákra jellemző, hogy erős felépítés jellemzi, elegáns megjelenéssel. Feszes, fényes bőr jellemzi, rövid, fényes szőrrel. A kutya nyugodt, nem ideges, se nem agresszív, se nem félénk, jól alkalmazkodik a környezetéhez. Ezek a jellemzők a vadászatban nagyon jól jönnek. A rövid szőre a vadászatban külön előnyt jelent vízben és csapadékos időben, ugyanis a szőre könnyen szárad, télen a hó és a jég sem ragad bele a szőrébe.

Méretét tekintve a kan kutyák 62-66 cm-esek, a szukák 58-63 cm magasra nőnek általában. A kutya gyorsan tanul, nem csak az emberrel, hanem a többi kutyával is jó kapcsolatot tud kiépíteni.