Fontos, hogy ismerjük a műszarfal visszajelző lámpákat

Fontos, hogy ismerjük a műszarfal visszajelző lámpákatAz autókhoz, autózáshoz hozzátartozik az is, hogy előbb-utóbb valamilyen probléma fog fellépni, amit javítani kell, meg kell oldani. Egyszerű autótulajdonosként azonban az emberek nagy része nem, hogy javítani nem tudja a problémák jelentős részét, hanem a problémát sem tudja saját maga meghatározni. Ebben segítenek a műszerfal visszajelző lámpái, melyek segítséget, támpontot jelenthetnek a műszaki problémák felderítésében.

Azzal minden autótulajdonosnak tisztában kell lenni, hogy nem minden műszerfal visszajelző jelent problémát, számos olyan ikon létezik, melyek az autó rendeltetésszerű működése során világítanak. Ilyenek pl. a lámpák, kézifék, reflektor, irányjelző, ködlámpa stb. visszajelzők. Ezekkel minden autós találkozik már a jogosítvány megszerzése során.

Vannak azonban olyan műszerfali lámpák is, melyek az átlagos működés során nem jönnek elő, hanem valamilyen probléma esetén világítanak csak. Az egyik ilyen visszajelző a motorra hasonlító szimbólum, amely valamilyen motor vagy elektronikai problémát jelez. A hiba pontos okát nem fogjuk tudni megállapítani, mindenképpen hibakód kiolvasásra, valamint szakemberre, autószerelőre lesz szükségünk.

Szervokormányos autókban a szervokormány visszajelzője is viszonylag sokszor felvillanhat. Ilyenkor is autószerelőhöz kell fordulni, csak egyes típusoknál előfordul, hogy az ülés alatt elvezetett kábel csípődik össze, és amiatt jelez problémát az autó, nincs komolyabb gond.