Klíma tisztításra évente szükség van

Klíma tisztításra évente szükség vanRengeteg olyan műszaki berendezés van otthonunkban, amelyet egyszer meg kell vásárolni, be kell üzemelni, és utána évekig lehet használni anélkül, hogy foglalkozni kellene vele. Ez azonban egy tévhit, ha klímáról van szó, a klíma tisztítás, karbantartás ugyanis évente szükséges. Nézzük meg, hogy miért.

A klíma működése során a beltéri egység belül folyamatosan nyirkos, nedves. Ez a nedvesség pedig tökéletes helyzetet teremt a baktériumoknak, gombáknak, hogy elszaporodjanak a klímában. Ez több szempontból is rossz hírt jelent. Először is az egészségre ártalmas, ha mindig, amikor megy a klíma, akkor ezek bekerülnek a benti levegőbe. Emellett ráadásul kellemetlen szagot is árasztanak a szennyezett klímák, ami elviselhetetlenné teszi a használatukat. A klíma tisztítás során a teljes beltéri egységet átmossák, kitisztítják. Ezt nem szabad összekeverni az egyszerű klíma tisztító spray használatával, mert az nem jelent megfelelő tisztítást, védelmet.

A klíma tisztítás gyakran karbantartással jár együtt. A karbantartás során a szakember ellenőrzi a megfelelő működést, megvizsgálja az alkatrészeket, amit szükséges, azt javít, cserél. A klímát üzemelés közben is ellenőrzik, és tesztelik, hogy az csövezés és az összekötések megfelelők-e, valamint a hőmérsékleteket is vizsgálják. Ha bármilyen probléma merülne fel, az javításra kerül.