Mit nem lehet a sittszállító konténerbe tenni?

Mit nem lehet a sittszállító konténerbe tenni?Felújítások, építkezések során megoldást kell találni arra a sitt, építési törmelék elszállítására. Ez azonban nem olyan egyszerű, ugyanis a törmelék elszállításának szabályai vannak, így általában külön szolgáltatót, konténeres sitt szállítót kell felkeresnünk a feladatra. Ha hozatunk egy konténert, akkor sem szabad mindent a konténerbe pakolni, ugyanis vannak olyan dolgok, melyeket másképp kell elszállítani.

Ilyen dolog pl. a megmaradt festékek, ragasztók és oldószerek hármasa. Ezekre biztosan szükség lesz felújításkor, építkezéskor. Ami megmarad, azt gyakran félre tesszük, de ha nem, akkor kidobásra lesznek ítélve. Mivel ezek veszélyes hulladékok, a sittes konténerbe nem szabad őket dobni.

Hasonló a helyzet az elektronikai hulladékkal is. Régi tévék, monitorok, hűtők, lámpák kerülhetnek kidobásra egy nagyobb felújítás esetén, különösen akkor, ha tulajdonosváltás is volt. Ezeket sem szabad csak egyszerűen a konténerbe dobni, ugyanis olyan fémeket tartalmaznak, melyek veszélyesek a környezetre. Emellett vegyszereket is tartalmazhatnak, amiket szintén nem szabad csak úgy az építési törmelék közé tenni.

Nem kifejezetten az építkezésekhez tartozik, de különböző vegyszereket, rovarirtó, növényvédő szereket se tegyünk a konténerbe.