Jó választás az elektromos targonca?

Jó választás az elektromos targonca?Az igényeknek, követelményeknek megfelelő targonca kiválasztása nagyon fontos mint a produktivitás, mind a költségek szempontjából. Nagyon sok helyen ajánlják az elektromos targoncát, hogy azt érdemes vásárolni. De vajon valóban így van? Mikor, miért jó választás az elektromos targonca?

Érdemes megemlíteni, hogy egy elektromos targonca ára magasabb, mint egy belső égésű motorral felszerelt targoncáé. Ezért a magasabb árért cserébe azonban sok szempontból jobb eszközzel gazdagodunk, sőt, hosszú távon vissza is jöhet az árkülönbség. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az üzemeltetési költségek jóval alacsonyabbak egy elektromos targoncánál. Az akkumulátor feltöltéséhez szükséges áram ára jóval kevesebb, mint az üzemanyag ára. Az elektromos targonca motorja kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaz, mint egy belső égésű motor, így a meghibásodás, az elromló alkatrészek előfordulásának esélyes is jóval kisebb, ami alacsonyabb javítási, szervizelési költségeket fog jelenteni.

Elektromos targoncát általában benti használatra ajánlanak, ugyanis nagyon halk, valamint könnyebben fordul, könnyebben kezelhető. Mivel a motor működésénél nincs égés, ezért nincs kipufogógáz sem, ami szintén előnyös fedett területen történő használat során.

Hátrányként érdemes megemlíteni, hogy az elektromos targoncák töltéséhez nem minden raktárépület rendelkezik megfelelő elektromos rendszerrel. Általában a régi épületek esetén lehet probléma, hogy a rendszer nem bírja el a targoncákat bővítés, korszerűsítés nélkül.