Mik azok a zero turn fűnyírók, és miért jók?

Mik azok a zero turn fűnyírók, és miért jók?Rengeteg különböző eszköz, gép áll rendelkezésünkre, ha azt szeretnénk kiválasztani, hogy mivel nyírjuk a füvet. Legtöbben a hagyományos, tologatós fűnyírókat keresik, elsősorban áruk és könnyű használhatóságuk miatt. Van azonban egy drágább, de kiváló megoldás, ez pedig a zero turn fűnyíró.

A zero turn fűnyíró nagyon hasonló egy fűnyíró traktorhoz, azonban van egy olyan tulajdonsága, ami jelentősen megkönnyíti, felgyorsítja a fűnyírást. Ez a tulajdonság az egy helyben történő megfordulás.

Hagyományos kézi fűnyírók esetén nincs gond a fordulással, az akadályok kikerülésével, viszont sokáig tart a fűnyírás, mert tolni kell a fűnyírót végig, és a vágási szélesség sem olyan sok. Fűnyíró traktorral gyorsan megy a fűnyírás, a vágási szélesség is elég sok, viszont manőverezni, akadályokat kikerülni nehéz vele, ugyanis nagy ívben tudnak csak fordulni ezek a fűnyíró traktorok. A zero turn fűnyíró a két megoldás előnyeit biztosítja a hátrányaik nélkül.

A zero turn fűnyírók elsősorban olyan helyen jók, ahol nagy területen kell füvet nyírni, és a területen eszközök, akadályok, fák stb. vannak, amiket ki kell kerülni. Természetesen, ha az ár nem számít, csak az optimális fűnyírás, akkor minden területen jó választás, akár otthoni udvar esetén is ez az eszköz.