Megéri leszerelni egy kerékbilincset?

Megéri leszerelni egy kerékbilincset?A parkolási szabályok megsértése miatt előfordulhat, hogy autónkon kerékbilincset találunk. A kerékbilincsnek leszerelési díja van, amit sokan megpróbálnak úgy megúszni, hogy saját maguk szerelik azt le. Felvetődik a kérdés, ilyenkor, hogy érdemes-e leszerelni a kerékbilincset spórolás céljából.

Kerékbilincs leszerelésével csak rosszul járhatunk. Először is, a nem szakszerű leszerelés kárt tehet az autóban. Mondani sem kell, hogy ezt érdemes elkerülni. Emellett a kerékbilincs eltulajdonítása, értéke miatt, már a szabálysértés kategóriába tartozik, így, ha leszereljük és elvisszük, akkor bűncselekményt követünk el, amelynek büntető eljárás lehet a vége. Ha a saját autónkon van a kerékbilincs, akkor tudni fogják a hatóságok, hogy a mi autónkról van szó. A legtöbb parkoló, közterület emellett kamerával is fel van szerelve, ami azt jelenti, hogy jó esélye lesz, hogy rögzítik, ahogy leszereljük a kerékbilincset, amivel aztán bizonyítani is tudják a szabálysértést.

A saját leszerelés helyett jobban járunk, még a leszerelési díj megfizetésével is, ha a közterület-felügyelettel felvesszük a kapcsolatot, és leszereltetjük a kerékbilincset a megfelelő módon.